Loader image
Loader image
Back to Top
 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar en hoe kan ik solliciteren voor een positie binnen SanctumMC?

Solliciteren op een functie kan via onze discord. (Discord.gg/epWWKZZ)
Via het channel #maak-ticket kan je een ticket aanmaken waarin je kan aangeven dat je graag voor een functie wil solliciteren. Solliciteren voor een positie kan uiteenlopen van sollicitaties voor koning en content creator, als voor moderator of bouwer.

Gebruik ten allen tijden voor het solliciteren ons aangeleverde format en kijk eerst goed welke functies er open staan!

Hoe join ik een kingdom?

Je kunt een Kingdom joinen door uit genodigd te worden door de Koning of Hertogen van het Kingdom en deze te accepteren. Join onze minecraft server of stel je beschikbaar op onze discord.

In onze discord kan je ook de discord joinen van alle kingdoms op SanctumMC om een aanvraag te doen om het kingdom te joinen.

Ik heb hulp nodig? Waar kan ik terecht?

Wij staan voor elke speler klaar als ze hulp nodig hebben! Echter, veel problemen zijn snel zelf op te lossen. Probeer ruzies of discussies onderling op te lossen. Heb je een vraag? Het kan goed zijn dat jou mede-kingdomleden hier het antwoord op weten.

Nog steeds niet wijzer geworden? Join onze discord en probeer via onze public channels het antwoord op jouw vraag te krijgen.
Andere vorm van support nodig, via ons discord channel “maak-ticket” kan je een ticket maken, een van onze staffleden zal zo snel mogelijk te hulp schieten.

Graag verzoeken wij onze hogere staffleden niet zomaar te taggen, dit vinden ze niet prettig en kan ook indien dit meermaals opzettelijk gedaan wordt, leiden tot een discord ban.

Ik wil wat natuur/landscapes in laten pasten. Kan dit?

SanctumMC hanteert een enorm strenge regeling wat betreft landscapes en natuur, zeker wanneer er een aanvraag is om deze in te pasten door het management team.

SanctumMC wil graag het bouwen aanmoedigen, en staat daarom open voor aanvragen omtrent landscaping, maar dit gaat niet zomaar.
De stappen van aanvraag tot realisatie:
-Een kingdom lead (Koning-Hertog) doet een aanvraag via een ticket, die speciaal voor deze aanvraag aangemaakt wordt. Een aanvraag moet altijd eerst goedgekeurd worden door een hertog of koning, en mag daarom ook enkel door een hertog of koning aangevraagd worden.
-Het management wordt toegevoegd aan het ticket en zal de aanvraag in behandeling nemen. Het management bekijkt hierbij bepaalde aspecten zoals: Omvang van de aanvraag, wat wordt er precies gevraagd en in hoeverre is dit uitvoerbaar, is het eerlijk tegenover de rest van de (geaccepteerde) aanvragen, frequentie van aangevraagde landscape edits, in hoeverre is deze build realistisch voor de roleplay van dit kingdom, en nog andere aspecten.
-Management keurt de aanvraag (goed/af).
-Management gaat ermee aan de slag.

Eisen van de aanvraag:
-Project moet echt een groot project zijn om helemaal met de hand te doen, en hierom is deze aanvraag dan ook gedaan.
-Project mag een schematic bevatten die wij moeten inpasten. Deze schematic mag onder geen ENKELE omstandigheid gecheatte items, blocks of andere verboden items bevatten. Ook furnaces, hoppers, chests, craftingtables en andere bruikbare ingame blocks/items. De schematic zal ook een strenge keuring doorgaan. Misbruik van het gebruik van schematics inpasten zal resulteren in een directe permenente ban voor degene die hier verantwoordelijk voor is, met de kingdomleiding als eindverantwoordelijken.
-Project mag enkel en alleen natuur bevatten, een grote berg, een rivier die gefixt moet worden, of andere natuurlijke terraforms.

Kan ik de Sanctumpack ook gewoon downloaden? Of toegestuurd krijgen?

Helaas is dit niet mogelijk. Wij houden de Sanctumpack puur voor SanctumMC zelf, en voor iedereen via de server zelf als ze joinen. We sturen het niet omdat er meerdere designs/graphics en content is wat volledig custom door SMC in elkaar is gezet, en vanwege auteursrechten ook met andere designers zullen we deze niet vrijblijvend delen met iedereen.

Waarom Anti-VPN (En kan ik bypass krijgen?)

Binnen SanctumMC is het niet toegestaan/niet mogelijk om met een VPN te spelen. Een bypass daarvoor is niet toegestaan.

Binnen de kingdomcommunity zijn we allemaal langzaamaan het slachtoffer geworden van meer booting, data leaks enzovoorts. Het vertrouwen in servers is hierdoor gezakt, en aangetast. Toch willen we iedereen vragen om hun volste vertrouwen in SanctumMC te stoppen. Wij willen de taboe doorbreken van slechte veiligheid. SanctumMC is zeer goed beveiligd en dat willen we graag zo houden. Met onderlinge contractuele verplichtingen naar elkaar (binnen het team), en een zeer gering aantal mensen die uberhaupt bij Sanctum gegevens kan, sluiten we alle mogelijke problemen uit. Onze IP’s worden achter goed beveiligde deuren opgesloten, en niemand komt hier ooit van in de buurt. De interesse en noodzaak daarvoor is er dan ook totaal niet.

Uitzonderingen wat betreft dupeip zijn mogelijk indien er aangetoond kan worden dat er meerdere familieleden spelen. Dit is een uitzonderingsgrond op het gebruik van alts. Hiervoor moet je wat vragen beantwoorden en dus ook een ticket aanmaken. Vraag support voor deze aanvraag.

Komen er paarden in de game?

Paarden zijn nog niet toegevoegd. Wij gaan deze als update toevoegen aan SanctumMC. We gaan hier een special touch aan geven zodat we net dat beetje extra kunnen geven. #soon

Kunnen mijn verloren spullen terug gerollbackt worden?

Het korte antwoord is Nee. Door met een custom chestlock plugin te werken, kan iedereen zelf zijn of haar eigen chesten locken. Dit is zodat er niet gegrieft kan worden, en dat je eigen spullen van jezelf blijven. Wordt je alsnog gegrieft? Dan zaten je kisten niet goed dicht. Wij willen niet rollbacken omdat dit voor ons een risico is dat de spullen duplicaten zijn.

Custom chests guidelines: https://sanctummc.nl/documentatie/

Hoe kan ik spelen?!

De SanctumMC Minecraft server is te joinen via het IP: Play.SanctumMC.nl
De server is te joinen op versie 1.12(.2)

Veel plezier!

Waar vind ik de Dynmap?

De dynmap kan je vinden op onze website, onder het menu, kopje “Home” en dan “Dynmap” aanklikken. Hier kom je op onze interactieve dynmap terecht.

Hoe zit het met de SanctumMC TexturePack?

De SanctumMC texturepack krijg je direct geinstalleerd en geactiveerd bij het joinen van de server. Dit klinkt voor velen als een super positief aspect, en voor anderen klinkt het op het eerste oog heel negatief. Graag geven we hier wat extra uitleg over.
De SanctumMC texturepack is een hele lichte (!) overlay pack (!). Dit betekent dat:
-De pack licht is en er dus rekening gehouden wordt met de wat minder goede PC’s en we zorgen er dus voor dat de ultieme spelerservaring voor de meest brede mogelijke doelgroep beschikbaar blijft.
-De pack is een overlay pack. Dat betekent dat je er in eerste instantie niets of nauwelijks iets van ziet. Je kan dus altijd je eigen texturepack blijven gebruiken (pvppacks, john smith packs of welke pack je dan ook fijn vind!)
De pack maakt gebruik van custom models en items voor in roleplay situaties. De texturepack zorgt ervoor dat we oneindige mogelijkheden hebben met roleplay items. Zeldzame gear, toffe artefacten, boeken en sleutels, maar ook gouden munten. Een hoop is mogelijk.
-Glazed Terracotta. Er zijn in totaal 12 blocks in de game die WEL (!) geforced worden. Welke pack je ook gebruikt, 12 kleuren Glazed Terracotta worden in de SanctumMC texturepack automatisch veranderd naar een super toffe collectie van 1.13+ blocks, zoals blackstone en nog 11 andere toffe block textures.

Ik wil die texturepack (en custom gear/wapens etc) helemaal niet! Wat moet ik doen?

De SanctumMC texturepack is een overlay pack. Je ziet het dus al bijna niet. Maar wat als je ook de custom items van de RP-Characters niet wil zien? Dat kan.
Hiervoor kan je twee dingen doen.
-Geen optifine gebruiken voor Minecraft.
-Zet in je Ingame Minecraft instellingen, bij videosettings > quality (kwaliteit) > ‘Custom Items’ UIT.

De custom blocks die in de texturepack zitten, kan je niet uitzetten!

Sanctumcoins en items kopen. Wat zijn de risico's?

In de Sanctum webshop kan je speciale coins kopen. Zogenoemde “Sanctumcoins”. Deze ‘Sanctum Coins’ zijn te besteden bij een van de verkooppunten in de map: The great hall, Bazaar city en de marketplace. Tegen een
inlevering van Sanctumcoins en een bestaand item (zoals een zwaard, diamond axe of wat dan ook) kan je een nieuw item krijgen met een hele vette custom texture. Onderscheid je van de rest, en flex met de beste en coolste
items uit de game.

“Maar Sanctum coins… dat zijn tastbare coins, en de texture items ook. Ze kunnen zo verloren gaan. Het zijn ingame survival items die gewoon verloren kunnen worden?”
-Ja, dat klopt. Voordat je de Sanctumcoins aankoopt waarschuwen we je hier ook goed voor. Het zijn coins die je kan verliezen, net als de items die je ermee koopt.

Risico vermijdende speelstijl:
Je kan het risico op het verliezen van items op SanctumMC vermijden. Dit heeft te maken met je speelstijl. Er zijn namelijk meerdere dingen die je moet weten:
-Elke handelsplek heeft een enderchest. Koop je Sanctumcoins? Sta dicht bij een enderchest in jouw eigen kingdom, en stop ze er direct in. Wanneer je gaat handelen bij een van de handelsplekken, pak je het daar op die locatie weer uit je enderchest, zodat je deze items veilig kan aankopen. Stop de items daarna direct weer terug in jouw enderchest, om het risico op verliezen te verkleinen.
-Elke handelsplek is een save-zone. Het is welliswaar niet altijd super makkelijk om in de savezone te komen, maar als je er eenmaal bent, dan ben je veilig. PvP staat uit en de handelaren die jou items aanbieden voor Sanctumcoins staan om je heen.
-Vermijd PvP met custom items. Het is je eigen keuze of je jouw custom items wil gebruiken om iemand de hersens in te slaan. Weet wel dat je die items gewoon kan verliezen. Wanneer je de custom items alleen veilig wil gebruiken, doe dit in je eigen kingdom. Als je wordt aangevallen heb je ruim de tijd om de items weg te stoppen, en als je uitlogt, zorg dan ook dat ze veilig opgeborgen liggen.

Waarom heeft ieder kd een eigen discord/naam en emblem?

Emblems,Namen,Discords en Logos.

Zoals iedereen onderhand al door heeft, bezit elk kingdom zijn eigen discord, logo en naam vanuit de server. Dit doen wij om meerdere redenen. Wij snappen dat dit voor veel spelers even wennen is, en dat het anders is dan wat ze normaal gewend zijn. Graag lichten wij toe waarom we deze keuze gemaakt hebben.

-Universeel & Professioneel. Doordat elk kingdom een beetje vergelijkbare emblems heeft, geeft dat ons (als server team) enorm veel mogelijkheden om de server een boost te geven. Denk aan: Het kunnen designen met deze emblems, het kunnen uitwerken en maken van meer en meer originele designs passend bij het kingdom, en dus ook met 3D models die hierbij horen.
-Roleplay. Doordat er vastgehouden wordt aan één vaste naam, met dus ook een vaste roleplay achtergrond, vaste emblems en kleur, kunnen wij als server de perfecte roleplay hier omheen bouwen samen met het kingdom. We kijken samen naar de mogelijkheden en je kan er gewoon een hele hoop mee. Doordat het kingdom altijd in het bezit van SMC blijft, gaat de roleplay dus ook altijd door wanneer er ook misschien een nieuwe koning zou komen. Troonopvolgers zijn veel realistischer dan een volledig kingdom die met naam en al de server zou verlaten (we hopen dat dit natuurlijk nooit gebeurt). Er zijn dus troonopvolgers, de community, het land, de naam, het embleem, het logo en *vooral belangrijk voor bouwers*, de gebouwen in dat kingdom blijven gewoon staan. Je kan met dit kingdom dus gaan werken aan iets wat niet meer zomaar verdwijnt als een community besluit ermee te stoppen.
-Risico mijdend. Zoals we hierboven al een beetje aangaven, niet alleen de roleplay kan beter worden, maar we kunnen ook soepeler zijn met changes in Koning/hertog, zonder dat direct de hele discord weg gaat. Klein detail, maar toch iets wat impact heeft.

Nogmaals iets waar dus veel mensen aan moeten wennen. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goed moet komen.

De discords:
De discords zijn in principe volledig van het kingdom. Alleen de server-eigenaar is de Eigenaar van SanctumMC. Je mag er verder alles aan veranderen, en je kan ook kiezen (exclusief de eigenaar, want dat kan simpelweg niet). Wie er in jouw channels kunnen, zoals openbare chats, of lead-channels. Graag zouden we ook zien dat de naam, en de profielfoto van de discord niet gewijzigd wordt.

Ik zie geen spelers op de dynmap!?

Ik zie geen spelers op de dynmap!?

Spelers zie je enkel op de dynmap verschijnen wanneer je zelf online bent. Reload de pagina even, en gebruik hem goed.
Het kan zijn dat er problemen ervaren worden met het gebruik van VPN’s. Ons advies is om geen VPNs te gebruiken omdat dit toch al niet de bedoeling is.