Loader image
Loader image
Back to Top
 

Regels

Algemene Regels

Deze regels zijn algemeen en gelden voor elk platform en voor iedereen.

LET OP: Op deze pagina vindt je NIET alle regels binnen SanctumMC. De regels op deze pagina worden aangevuld met de regels op de pagina ‘documentatie’ , die informatie geeft over specifieke regels waar uitleg en documentatie bij nodig is. 

 

Algemene informatie over regels:
-Regels worden hier bewust weergeven zonder straflengtes.
-Het aanvragen van een unban is mogelijk, via het aanmaken van een discord-ticket.
-Bij het spelen van de server, of het deelnemen van een platform in beheer van SanctumMC, gaan wij er vanuit dat je deze regels hebt gelezen en onthouden hebt. Ook bij het tijdelijk niet kunnen raadplegen van deze regels blijven ze geldig en is het geen geldig excuus om regels te overtreden.
-Voor vragen of opmerkingen over de regels kan je onze moderators contacteren via een ticket of in onze openbare discord channels.
-Heb jij een GUM (Geen Unban Mogelijk) ban? Dan is het aanvragen van een unban niet mogelijk. Dit geldt ook de zogenoemde ‘blacklist’.
-Onderstaande regels kunnen heel breed geïnterpreteerd worden door onze staffleden. Er zijn dus niet veel regels, maar ze zijn vooral heel breed en gelden over de volle breedte. Houd hier dan ook rekening mee. Denk dus logisch na of een bepaalde actie of situatie kan lijden tot een strafbare situatie die betrekking heeft op de onderstaande regels.

Sanctum Network

 • Respectvolle omgang

  Binnen SanctumMC gaan we respectvol met elkaar om, als iemand iets niet fijn vindt, dan stop je daarmee. Vormen van kleinering, het lastig vallen van mensen, spammen of schelden, discriminatie, het lekken van privégegevens of andere voorbeelden van aanstootgevend of respectloos gedrag naar iemand anders is niet toegestaan. Het verzieken en verkloten van de communitysfeer, of hier een grote bijdragen aan hebben, is dus net zo goed niet toegestaan en lijdt tot een sanctie.

 • Gehoorzaamheid

  Staffleden zijn er niet voor niets. Luister dus ten allen tijden naar de staffleden boven je. Wanneer je het ergens niet mee eens bent, of je hebt moeite met bepaalde beslissingen, kaart dit dan altijd even aan via een ticket of rechtstreeks richting het betreffende stafflid. Luister echter gewoon altijd naar een stafflid om een punishment te voorkomen.

 • Bewuste (poging tot) schade aanbrengen aan SanctumMC of haar spelers.

  Het is ten strengste verboden om SanctumMC of haar medespelers schade toe te brengen in welke manier dan ook. Ook pogingen hiertoe zijn niet toegestaan. Bepaalde voorbeelden hiervan zijn: Gebruik van bots en botnets, ddossen, hacking (alle vormen van), of andere minder duidelijke situaties zoals het bewust verpesten van de ingame economie door bijvoorbeeld duping, exploits gebruiken, abuse enzovoorts.

  In alle situaties wordt ‘bedreiging tot’ ook gezien als strafbaar.

 • Tonen, delen of plaatsen van aanstootgevende content

  Binnen SanctumMC heb je toegang tot diverse kanalen waar jij content kan delen. Maak hier geen misbruik van! Alle content die als aanstootgevend beschouwd kan worden, kan gebaseerd op de situatie, bestraft worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: Naaktfotos/videos, ingame aanstootgevende builds, skins, profielfotos, statussen enzovoorts.

 • Abuse/Misbruik

  Niet alles kan perfect zijn. Bij een fout in onze systemen/plugins hoor je dit dan ook direct te rapporteren. Het is niet toegestaan om hier misbruik van te maken in eigen of andermans belang. Misbruik is echter breder dan enkel met fouten, ook het misbruik maken van discord bots (bijvoorbeeld door spamming), of bijvoorbeeld misbruik maken van een situatie is allemaal niet toegestaan binnen de server.

  Daarnaast geldt dit ook voor misbruik van staffleden. Dit is ten strengste verboden, en medeplichtigheid aan staff abuse zal net zo goed gestraft worden. (Denk hierbij aan: Het achter houden van staff abuse, of het profiteren van staff abuse op welke manier dan ook). De beste optie is dan ook om het direct te rapporteren.

 • Identiteit

  Het is ten strengste verboden om misbruik te maken van identiteit. Doe je dus nooit voor als iemand anders, en ben altijd eerlijk in wie je bent. Meerdere identiteiten of het gebruiken van stemvervormers is dan ook niet toegestaan. Het gebruiken van alt-accounts is hierbij dus ook verboden. Valse gegevens achterlaten bij aankopen, ingame of bij een andere situatie is dan ook ten strengste verboden.

  Heb je moeite met het delen van je identiteit, of bij het verplicht invullen van gegevens bij het aankopen van iets uit de webshop? Wij staan altijd voor je klaar met alternatieve mogelijkheden. Kaart dit bij ons aan, maar blijf wel de waarheid spreken.

 • Opnames

  Binnen SanctumMC is het niet toegestaan opgenomen gesprekken die schadelijk voor de server of voor spelers, te delen met andere. Dit alles binnen de kaders van respectvol en normaal gedrag naar elkaar toe, zodat we in positieve zin met elkaar kunnen blijven omgaan. Houd rekening met elkaar.

 • Overige regels

  Zijn er nog overige regels waarvan je overtuigd bent dat deze er niet bij staan? (ook niet op de pagina ‘documentatie’?) Denk dan logisch na of het wel of niet toegestaan zou zijn en waarom wel of niet. Doe niet zomaar iets waar je later eventueel gestraft voor kan worden. Ga er logischerwijs vanuit of iets wel of niet zou mogen, en als het niet tussen de regels staat, meldt het dan bij stafleden.

  Let op: Er mag altijd gestraft worden voor regels die niet op deze pagina staan, maar waarvan redelijkerwijs vanuit gegaan kan worden dat ze strafbaar zijn.

Sanctum Network - Sociale Media/Website

 • Betalingen

  Betalingen dienen altijd geldig te zijn, en op het annuleren van een betaling nadat je jouw gekochte product al ontvangen hebt, is absoluut niet toegestaan. Zie je af van je aankoop vlak nadat je deze hebt aangekocht? Meld dit even en we kunnen bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Zodra we de betaling binnen hebben rekenen we hierop en kunnen we hiervan investeringen doen om ons netwerk te blijven vernieuwen/verbeteren. Om deze reden is het niet mogelijk om achteraf geld terug te vragen, het is al geïnvesteerd.

 • Solliciteren

  Je kan bij SanctumMC solliciteren. Voor meer duidelijkheid over het proces en andere informatie, bekijk de ‘documentatie’ pagina op onze website.
  Bij het solliciteren zijn er twee belangrijke aspecten die specifiek even benoemd moeten worden.
  -Gebruik ten allen tijden het juiste formaat bij het solliciteren. Kan je deze niet vinden? Vraag er dan naar!
  -Is jouw sollicitatie afgewezen? Het is niet toegestaan om direct weer te solliciteren. Wacht twee weken tot je een nieuwe sollicitatie mag inleveren, tenzij anders vermeldt door het desbetreffende staflid wat over de sollicitaties gaat.

Sanctum Server - Algemene regels

 • Event of situatie specifieke momenten.

  Indien staff op een goede manier de spelers inlicht over extra bijkomende regels voor bepaalde situaties of events, dan gelden deze regels voor die situatie of dat event tijdelijk.

  Voorbeeld: Bij het nieuwe roleplay event is het niet toegestaan het eiland te verlaten. Deze regel geldt dan alsnog, wanneer het duidelijk is gezegd of is geformuleerd richting de spelers voorafgaande aan het event. Hier mag dus ook voor gestraft worden.

 • Chat moderatie

  Bij SanctumMC houden we de chat graag netjes. Ga hier dan ook goed en beheerst mee om. Vrij simpele regel met vrij simpele voorbeelden: Geen gescheld, niet spammen in de chat of met commands, niet onnodig uitdagen, communitysfeer verpesten of ruzie zoeken, gebruik niet teveel caps en gedraag je in de chatkanalen waar dit van je verwacht wordt (roleplay bijvoorbeeld).

  Let op dat dit slechts een voorbeeld is. Houd de chat netjes, rustig en fijn.

 • Joinen/deelname aan de server (restrictions)

  Het is niet toegestaan om de server te joinen met:
  -Niet toegestane mods/clients of texturepacks die worden weergeven op de pagina ‘documentatie’.
  -Niet met chat-only clients joinen zoals Minechat.
  -Gebruik geen VPN. SanctumMC doet er 100% altijd alles aan om onze spelers en het netwerk veilig te houden. Dit met extra beveiliging en zeer gelimiteerde access tot vaak maximaal 1 tot 2 personen die rechtsgeldig met de server verbonden zijn. (Kortom: Het misbruik maken hiervan heeft dus consequenties).

  Het alten is echter WEL toegestaan, onder strenge voorwaardes dat:
  -Alten in een ander kingdom NIET toegestaan is.
  -Alten tijdens een ban niet toegestaan is.
  -Alle andere redenen die hier niet in staan (en waar je logischerwijs vanuit kan gaan dat het niet mag) niet toegestaan zijn.

 • Redstone

  Het is niet toegestaan om redstone te gebruiken voor:
  -Het maken van AFK machines (ook al doen we ons best om dit uit te schakelen)
  -Laggmachines en andere machines die (bewust of onbewust) lagg veroorzaken.
  -Redstone gebruiken in pvpsituaties (zoals verduidelijkt op de ‘documentatie’ pagina, bij forten en traps.
  -Een andere manier waarop dit SanctumMC kan schaden (performancewise ook).
  -Vliegmachines of enige andere vorm van machines met redstone en slime blocks. (gebruik slime blocks maar voor decoratie of voor trampolines)
  -Redstone automatische farms zijn NIET toegestaan!

Sanctum Gamemode: Kingdom

 • Landrush / Bordercamping

  Landrushing
  Het is toegestaan om te landrushen op andermans land. De server is dusdanig ingesteld dat het onaantrekkelijk is om te landrushen, en dat je geen schade kan aanrichten aan het thuiskingdom wanneer je wel besluit te gaan landrushen. Het griefen, killen of het doen van mobdamage is allemaal niet mogelijk. Twee redenen waarom iemand alsnog landrushed:
  -Trollen en vervelend zijn door mensen te irriteren en uit te dagen (land op rennen, en weer weg rennen) (toegestaan, dom, slowness).
  -Een andere manier waardoor er toch schade veroorzaakt kan worden. Eventueel door foutjes in de plugin. (niet toegestaan, strafbaar).

  Bordercampen. 
  Het constant uitdagen bij de border waarbij je pvp situaties creëert is enkel verboden wanneer het thuiskingdom het bordercampende kingdom verteld dat ze moeten vertrekken. Enkel en alleen als het thuiskingdom het accepteert dat er bij hun gebordercampt wordt, is er geen probleem.

 • Andermans eigendom

  Steel of grief niet andermans eigendom zonder zijn of haar toestemming. Dit geldt voor elke speler, of hij/zij nu in jouw eigen kingdom zit of niet. Wanneer je iets doneert aan iemand anders is het ook niet meer jouw bezit, en mag je het dus achteraf niet meer stelen. Met griefing wordt ook het kapot maken van andermans eigendom bedoeld. Zoals het expres vernielen van het land door lelijke gebouwtjes, dirt torens of andere onzin.

 • Verboden defending blocks

  Bij het bouwen van forten/muren in je kingdom of wat dan ook om jezelf en je kingdom te verdedigen, is het niet toegestaan om bepaalde blocks te gebruiken. Hier een overzicht:
  -Sand en Gravel (blocks met fysiek gedrag (vallende blokken)
  -Geen blocks met een containerinhoud zoals chests,furnaces,craftingtables,hoppers of elk ander block met een inhoud. Dit is om problemen met aanvallen en andere situaties te voorkomen.
  -Geen obsidian
  Voor overige dingen die verboden zijn bij het bouwen van forten en steden, bekijk onze documentatie pagina over het bouwen voor forten en steden.

 • Pacts / truces / Teaming

  Pacts
  Het management van SanctumMC heeft er baat bij dat pacten dusdanig gevormd worden dat het niet té OP is, en het dus voor iedereen spannend, uitdagend en leuk blijft.

  Staff is dus gerechtvaardigd om allianties tussen kingdoms te verbreken en een betere balans op te stellen tussen de kingdoms.
  De grootte van een pact mag daarom STANDAARD niet groter zijn dan 3 kingdoms. Een kingdom mag dus twee allianties hebben die ook onderling weer met elkaar alliantie zijn, wat dus een pact maakt. Van de standaard regel mag worden afgeweken wanneer het management hiervoor toestemming geeft.

  Truces & Teaming

  Wanneer wij merken dat kingdoms expres elkaar ontlopen of teamen, en dus een truce hebben om het pact daarom op papier 3 groot te hebben, maar in de realiteit 4 of 5 groot, dan zullen hiervoor directe en strenge sancties optreden. Het teamen met andere kingdoms is dus ook zeer strafbaar.

 • Bezittingen bij een switch

  Het is ten strengste verboden om bij een switch naar een ander kingdom, spullen over te zetten. Je eigen spullen laat je achter, en de leiding van dat kingdom weet ervan. Voor informatie over wat je verliest, en wat je WEL mee mag nemen, vind je bij ‘switches’ op de pagina ‘documentatie’. Iedereen die medeplichtig is aan het overzetten van spullen naar een ander kingdom, krijgt hier een even hoge straf voor. (Straffen voor het overzetten van spullen zijn hoog, neem dit risico niet.)

 • AFK

  AFK Staan op welke manier dan ook, is verboden op SanctumMC. Speel je niet meer? Log dan uit. Ook voorbeelden zoals AFK machines, regular AFK staan of AFK fishing vallen hieronder.

Roleplay specifiek

 • Roleplay/trade chat

  Ga goed en bewust om met de roleplay chats. Het is bewust een chat die heel de server kan zien. In zowel het roleplay chatchannel als het trade chatchannel hoor je op een roleplay manier te praten. Iedereen weet voortaan wel wat roleplay is, tenzij je heel nieuw bent. Geen idee van roleplay? Gebruik de roleplay/trade chat dan even niet;  Vraag het dan eventjes aan de stafleden en ze leggen het voor je uit.

  Het expres verpesten van de roleplay weegt bij SanctumMC heel zwaar. Roleplay wordt voor ons enorm belangrijk en we straffen dan ook voor non-roleplay in de roleplay of de trade chat. Dit blijft niet bij een waarschuwing maar zal direct een punishment zijn als je het expres doet. Bij perongeluk non-roleplay gebruik zal dit iets anders liggen. Dit is gebaseerd op de situatie.

  Verziek het niet voor anderen want dan verziek je het voor jezelf.

 • Gedragsregels

  Wij willen graag dat SanctumMC een roleplay krijgt om trots op te zijn. Niet iedereen vindt Roleplay leuk, maar verpest het dan ook niet voor anderen. Er zijn een aantal gedragsregels binnen de roleplay die we naar voren willen brengen:
  -Gedraag je tijdens welke vorm van roleplay dan ook. Ga niet lopen trollen, doe fatsoenlijk, en probeer niet de clown uit te hangen. Er zijn zat mensen die roleplay leuk vinden, verpest het niet voor hen.
  -Begin niet aan een roleplay sessie wanneer er al eentje bezig is. Houd de chat een beetje overzichtelijk en niet door elkaar heen. (Meer een advies dan een regel).
  -Het roleplay karakter (afhankelijk van zijn personaliteit) bepaald in een roleplay sessie wat hij/zij doet en welke routes etc hij bijvoorbeeld neemt. Zeur niet om aandacht als het daar niet voor bedoeld is. Een karakter komt enkel online om te roleplayen met specfieke personen naar keuze.
  -Geef graag de voorkeur aan hoger gerankte mensen binnen je kingdom om de roleplay te leiden en te beginnen.
  -Begin een roleplay situatie of sessie enkel als je weet wat je doet en als je er een reden voor hebt.

 • Misbruik van Bezoekersmode/Anti-landrush

  Bezoekersmode

  Binnen SanctumMC kunnen kingdoms op bezoek komen bij een ander kingdom. Dit valt onder een bezoekersmode.
  Van de bezoekersmode mag onder geen ENKELE VOORWAARDE misbruik  gemaakt worden. Hieronder wat voorbeelden:
  -Bezoekersmode timer af laten lopen en vervolgens bezoekend kingdom dood maken is ten strengste verboden.
  -Bezoekersmode abusen door als bezoeker non-roleplay activiteiten te doen op andermans land. Of op een kolonie. Als je bezoeker bent dan wordt geacht dat je komt bezoeken en ook komt waar het thuiskingdom wil dat je heen komt. Let hier dus op. Niet gaan trollen/problemen veroorzaken. Bezoekersmode = Roleplay bezoeken of voor trades.
  -Een roleplay bezoekersmode heeft een standaard timer van 30 minuten. Door het command opnieuw uit te voeren verleng je deze timer. (dit is alleen mogelijk voor de leiding)

   

  Anti-landrush

  Hetzelfde principe als voor bezoekersmode geldt ook over het algemeen bij anti-landrush. Wanneer je de enemy of neutral verklaard aan een kingdom wat op dat moment op jouw land staat, dan gaat iedereen dood van wither effect. Voorkom dit! Dit heeft nare gevolgen en dit is zeer strafbaar.

 • PvP-log

  PvP Log

  Het is verboden om te PvP-loggen. We hebben een anti combatlog plugin, maar deze geldt enkel en alleen wanneer je in combat zit zelf, en dan uitlogt.

  Je mag NIET uitloggen als:
  -Je vijanden in je renderdistance hebt & op je minimap ziet.
  -Er duidelijk vijanden naar jou opweg zijn, op welke locatie dan ook.
  Check van tevoren even de dynmap, en kijk of er spelers naar je op weg zijn. Om problemen en gezeik te voorkomen, zorg dat je eerst even kite (wegvlucht) voordat je uitlogt.

  Zie je spelers die deze regels overtreden? Zorg altijd even voor een opname of bewijs om je standpunt te verduidelijken, en maak een ticket aan.
  Kan je geen bewijs maken, of heb je geen bewijs? Zorg dat staff er op heter daad naar kijkt, en erover oordeelt.

 • Switch abuse

  Bij het joinen van een kingdom krijg je een kleine kit. Dit bevat eten, en wat tools. Echter, wanneer deze misbruikt wordt (iemand kicken, en weer inviten, en zo telkens opnieuw), dan heb je met gemak veel eten.
  Binnen SanctumMC worden deze acties  gelogd. Automatische waarschuwingen komen onze kant op wanneer er veelvuldig dezelfde mensen gekickt en geinvite worden na elkaar. Dit leid tot een ban voor de verantwoordelijke HKM-leiding, en het automatisch wegnemen van alle permissions tot /k kick in heel het kingdom.

 • Safezone camping

  Safezone camping

  Het is NIET de bedoeling om de safezones van de market te campen. Als spelers daar rustig hun items kopen, dan is het niet de bedoeling om deze spelers te campen.
  Pas buiten de region (regio) mag je een speler eventueel opwachten, en wordt het niet meer gezien als campen. Je kan zien of je in de regio zit door te zien in je scoreboard. Als je veranderd van regio dan zie je dit in je beeld komen (Neutraal).