Loader image
Loader image
Back to Top

SanctumMC
Roleplay
m Bewandel je eigen pad en maak je eigen keuzes.
Ontdek, verzamel en ontmoet nieuwe karakters.

Ontrafel de mysteries van Sanctum en bepaal je eigen lot.

De ontwaking

In het begin der tijden, ontstond er een volsterkt nieuwe wereld. Waar deze vandaan kwam, en hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Men sprak over een zwart gat… een botsing tussen ruimte en tijd, waardoor vandaag de dag verschillende groeperingen door tijd en ruimte heen verward zijn, wat uiteindelijk leidde tot een soort externe gemengde nieuwe wereld…

Lees meer

Het jaar 0

Belum in de woestijn.

Het keizerrijk der Belum ontdekte de woestijn van Cadaj in het jaartal 56. Belum besloot Cadaj voorlopig met rust te laten en enkel te beschouwen als handelspartner. Naarmate van tijd leerden de farao van Cadaj en de keizer van Belum zich beter kennen, wat ontwikkelde tot een diplomatieke vriendschap. Deze verstandhouding duurde helaas niet lang, aangezien de keizer en farao respectievelijk hun eigen visie hadden over hoe ze hun landen het beste konden regeren. Dit meningsverschil zorgde uiteindelijk voor een negatieve breuk tussen de twee grootmachten.

Lees meer

Het jaar 61

De muren van Paristius

Het rijk Rhuna was voor de ontdekking van Arelius vanaf het jaartal 66 niet bekend met de rijken ten zuiden van Norkarius, de woeste zee was te gevaarlijk om over te varen en om verder te reizen dan de continente grens was geen goed plan aangezien zij niet de enige waren in het noorden. Tot er een groep avonturiers het risico namen om toch deze zee proberen over te steken. Na een lange reis over de woeste zee komen ze bij uit bij een vlakke kust, het rijk Arelius.

Lees meer

Het jaar 72

De kruistochten op Palestiar.

In het jaar 75 hoorden Arelius van geruchten over een religie met honderdduizenden volgers, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Een religie die verschilt van Arelius zijn religie. Hier geloofden mensen niet in andere mensen en of stambeelden, maar in een grootmacht. Arelius zag dit als een concurrent, een vijand, iets wat niet te vertrouwen is, Het ging over het rijk Danar, zij die leven in de hete woestijn tussen de schorpioenen en de slangen. Het volk van Danar was zeker een sterk religieus volk, ze waren beleefd richting de medemens en stonden open voor handel met iedereen. Zij wisten veel van de rijken buiten de woestijn en in wat ze geloven, maar zagen niemand als vijand vanwege hun verschillen.

Lees meer

Het jaar 75

Een plotselinge breuk in een vriendschap

Het eeuwenoude elfenrijk en machtige trotse dwergenrijk gaan tot ver in de historie terug. De elven, toch een rijk wat zich fijn voelt onder de wat warmere en vooral vruchtbare gebieden, waar ze één met de natuur konden zijn. Hier voelde ze zich prettig… hier voelde ze zich fijn. De dwergen hadden het daar wat minder op… bikkelharde rotsen, steen en grote berggebieden, vooral richting het koude noorden. Dit was hun bezigheid, dit was voor hun het genot wat deze mooie wereld te bieden had. Twee tegengestelde partijen, die toch niet snel elkaar zouden treffen. En toch gebeurde dit… tot vreugde, maar uiteindelijk tot spijt.

Lees meer

Het jaar 93

Tirades op ontdekkingsreis

De briljante uitvinders van het koninkrijk der Tirades in het jaartal 97 werden de eerste mensen die gebruik maakten van de wet van Archimedes. Na een periode van onderzoeken en testen werd het eerste functionele schip wat mensen kon vervoeren ontwikkeld. Toepasselijk werd ze ook de Predecessor gedoopt, verwijzend naar het feit dat zij het eerste schip van de velen zal zijn. Oorspronkelijk werden de schepen enkel gebruikt voor het vervoeren van personen, totdat ingenieurs met het briljante idee kwamen om schepen te gebruiken voor het verplaatsen van goederen. Dit initiatief werd bedacht om de gebieden die moeilijker te voet te bereiken zijn voldoende te kunnen bevoorraden voor de winter.

Lees meer

Het jaar 101